Taxi Kapellen gezocht? Wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare taxi om van of van en Kapellen  te reizen bent u bij Global Taxi  Kapellen aan het juiste adres. Onze taxichauffeurs kennen als geen ander de weg in Antwerpen en wijde omgeving.

Laat u vervoeren door Taxi Kapellen

Taxi Kapellen is ook inzetbaar voor luchthavenvervoer. Wij vervoeren zakenmensen en particulieren rechtstreeks en comfortabel naar elke luchthaven. Wanneer u met een taxi vervoerd wilt worden van of naar de luchthaven vanuit Brasschaat kunt u een beroep op ons doen. Wij vervoeren u graag en goed!

Taxi Kapellen voordelen

Taxi KapellenDe voordelen van een taxi van Taxi Brasschaat naar de luchthaven zijn:

U hoeft niet te zoeken naar een parkeerplaats
Geen parkeerkosten
Uitstappen voor de vertrekhal
Comfortabele taxi
Vriendelijke, ervaren chauffeur
Afrekenen met PIN en creditcard mogelijk
Scherpe taxitarieven

Wanneer u bij ons een taxi van of naar Kapellen besteld bent u verzekerd van een zeer scherp tarief en de beste service. Wij zullen voor taxiritten van of naar Kapellen een vaste prijs afspreken zodat u vooraf weet hoeveel de taxirit u gaat kosten. Wilt u weten wat uw rit van of naarKapellen u gaat kosten gebruik dan de tabel hier op de website.

Reserveer direct uw taxivervoer!

Neem gerust contact op met onze centrale via 03/2363838 of gebruik ons reserveringsformulier. U kan hier onmiddellijk online boeken.

AUTOonderdelen24.BE

 

Tags:

Taxi Antwerpen – Taxi Merksem – Taxi Schoten – Taxi Ekeren – Taxi Schilde – Taxi kapellen

Nieuws en info

Kapellen is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. De gemeente ligt in de Kempen, in het noorden van de provincie.

Kapellen telt ruim 26.400 inwoners en bestaat uit verschillende wijken, onder andere Kapellen centrum, het oostelijk deel van Putte, Kapellenbos, Hoogboom en Zilverenhoek. De gemeente heeft een groen en residentieel karakter en wordt onder meer gekenmerkt door villaparken, exclusieve landhuizen en verschillende kastelen. Het is een van de rijkste gemeenten in België.[bron?]

Kapellen is de hoofdplaats van het kieskanton en gerechtelijk kanton Kapellen.

Geschiedenis Kapellen 

De leefgemeenschappen die thans deel zijn van de gemeente Kapellen dateren van de 13de eeuw. Hoogboom vinden we terug als Hobonia op documenten uit 1267. Hoghescote, het huidige centrum volgt tien jaar later samen met Ertbrand, ofwel het huidige Putte. De wijk Zilverenhoek, pas sinds 1983 bij Kapellen, verschijnt pas in 1844 voor het eerst op een kadasterplan.

Vanaf de oorsprong maakte Kapellen deel uit van de heerlijkheid Ekeren. Sinds de 13de eeuw wisselden delen van het grondgebied geregeld van eigenaar. Uiteindelijk kwam in 1714 de volledige heerlijkheid Ekeren onder het bewind van 1 familie, die van de heren van Salm-Salm. Tijdens de Franse bezetting werd Kapellen in 1795 in de municipaliteit van Stabroek ondergebracht om uiteindelijk in 1800 een zelfstandige gemeente te worden. Vanaf dat moment werden stilletjes aan meer en meer wijken van Ekeren, Hoevenen en Stabroek aan het grondgebied van Kapellen toegevoegd. De huidige gemeentegrenzen liggen sinds 1983 vast wanneer de Ekerse wijken Hoogboom en Zilverenhoek naar Kapellen worden overgeheveld.

In tegenstelling tot de wereldlijke macht heeft de geestelijke macht een minder complex traject afgelegd. De parochie van Hoghescote werd in 1277 overgedragen aan de Sint-Bernardusabdij van Hemiksem. Tot dan was de parochie afhangend van de Sint-Lambertuskerk te Ekeren.

De kerk van Kapellen is het oudste gebouw van de gemeente. Tot de 14de eeuw volstond een kapel om de inwoners voort te helpen. De kerk is door de tijden heen steeds verder opgebouwd en verbouwd. Het koor dateert bijvoorbeeld uit de 14de eeuw terwijl de kruisbeuk in de 16de eeuw gebouwd is. In de 19de eeuw werden de toren en het inwendige van de kerk neogotisch herbouwd.

De verdere geschiedenis van Kapellen is gekenmerkt door periodes van bloei en van armoede. Ten tijde van het beleg van Antwerpen door de Spanjaarden heeft Kapellen zwaar te lijden gehad. Alle belangrijke gebouwen en 90% van de huizen waren vernietigd. Tijdens het Twaalfjarig Bestand was er een korte heropleving van de gemeente tot in 1623 wanneer de pest zwaar huis hield. De echte heropbouw moest op zich laten wachten tot 1674 wanneer de kerk werd heropgebouwd.