Er zijn meerdere verschillende soorten waterpompen, die elk gebruikt worden in verschillende situaties. Om te voorkomen dat je de verkeerde waterpomp gebruikt in de verkeerde situatie is hier een lijstje samengesteld van enkele waterpompen, zodat jij geen fouten meer hoeft te maken met het uitkiezen van je waterpomp.

Watercirculatie is van groot belang in zwembaden en in vijvers. Als het water stil gaat staan en niet meer beweegt, wordt de kans op algengroei groter, is het eigenlijk niet te voorkomen dat het water troebel en vies wordt en worden er in de zomer heel veel muggen aangetrokken. Om dit te voorkomen kan je een vijverpomp kopen. In plaats van het circuleren van water kan je een vijverpomp ook gebruiken om een fontein te maken. Daarom wordt een vijverpomp ook wel een fonteinpomp genoemd

Voor het besproeien van grond, het water pompen in een een vijver of een zwembad of het overbrengen van water kan een beregeningspomp gebruik worden. Ondanks dat al deze taken uitgevoerd kunnen worden door dezelfde soort pomp, is het misschien wel te zien dat deze taken net andere specificaties vereisen. Daarom is het ook niet vreemd dat er verschillende soorten beregeningspompen verkrijgbaar zijn. Er zijn onder andere verschillen tussen pompcapaciteit en aanzuigdiepte. Het is daarom aan te raden om ook nog even te kijken naar de specificaties van de beregeningspomp om zeker te weten dat ze soort beregeningspomp die jij wilt aanschaffen, geschikt is voor de taak die je wilt vervullen.

Aangezien het veel regent in Nederland, is het slim om gebruik te maken van dit beschikbare water. Indien je ervoor kiest om het regenwater in huis te gebruiken, bijvoorbeeld voor het doorspoelen van het toilet, is het nodig om een regenwaterpomp aan te schaffen.

Omdat er dus veel verschillende soorten waterpompen zijn, is het belangrijk om zeker te weten dat je de juiste pomp hebt voor de juiste situatie. Indien je niet zeker weet dat je de juiste pomp hebt, raadpleeg dan een expert.

AUTOonderdelen24.BE

Wanneer gebruik je welke waterpomp