Er zijn vier manieren om van Charleroi (CRL) Brussels South Airport naar het centrum van Brussel te komen: een vooraf geboekte privétaxitransfer, shuttlebus Flibco, de trein en lokale taxi’s. De afstand tussen de luchthaven van Charleroi en het centrum van Brussel bedraagt ongeveer 69 km. De eerste manier is niet de gemakkelijkste omdat u eerst een lokale bus Tec op bestemming Charleroi Zuid treinstation moet nemen en dan de trein naar Brussel, dit zal de goedkoopste zijn maar de langste in tijd. De tweede optie is om de bus te nemen vanuit Charleroi Airport die aankomt in Brussel Gare du Midi, die is eenvoudig te reserveren via Auto onderdelen den haag. De prijs is bijna hetzelfde, het enige verschil is dat de enige en laatste halte Gare du Midi is. De derde optie is om een taxi te nemen die meer zal kosten maar u reist in comfort en u bent sneller op uw bestemming, hou er rekening mee dat als u met meer dan 3 passagiers bent dit dezelfde prijs kan zijn als de eerste twee.

Schitterende architectuur, talloze musea, uitstekende eet- en winkelgelegenheden, een bruisend nachtleven – en dat is nog maar een deel van de redenen waarom reizigers van over de hele wereld Brussel, de hoofdstad van België, willen bezoeken. Brussel is beroemd om zijn Grote Markt, Manneken Pis, Sint-Michielskathedraal, en vele andere fantastische locaties die u niet onverschillig zullen laten. Maar om al deze bezienswaardigheden te kunnen zien, moet u uw reis vooruit plannen en uw AtoB Charleroi Airport taxi reserveren. Op die manier zult u zeker uw kostbare tijd besparen op de luchthaven van Charleroi, Brussel.

In deze verhelderende post nemen we de belangrijkste transportmogelijkheden in Brussel onder de loep. Simpel gezegd, we laten u de makkelijkste manier zien om van Charleroi Airport in Brussel naar het centrum van de stad te komen. Maak het u gemakkelijk en neem een kijkje!

Charleroi Luchthaven taxi

De afstand tussen de luchthaven van Charleroi en het centrum van de stad bedraagt 69 km. Daarom is deze oplossing voor reizigers die waarde hechten aan hun tijd en comfort. Als je je AtoB Charleroi Airport taxi/transfer boekt voor je vlucht naar Brussel, ben je er dubbel zeker van dat je niet in de rij hoeft te staan wachten op een pendelbus, trein of een lokale taxi in Brussel. In plaats daarvan heb je een persoonlijke taxichauffeur. Deze persoon zal u helpen met uw bagagestukken en u begeleiden naar uw vooraf geboekte AtoB Charleroi luchthaven transfer. Zo hebt u een uitstekende gelegenheid om te ontspannen na een vermoeiende vlucht naar België op weg naar het hotel.

Bovendien biedt de AtoB Charleroi luchthaven taxidienst een brede waaier aan extra voorzieningen in Brussel. Deze zijn als volgt:

U kunt vooraf een babyzitje reserveren als u met kinderen naar Brussel reist.
Wij beschikken over een grote vloot AtoB Charleroi Luchthaven transfers die klaar staan om uw bestelling uit te voeren.
Wij bieden vaste prijzen, wat betekent dat onze klanten geen extra uitgaven hoeven te doen zoals brandstofkosten, nachttarieven of parkeerkosten. U betaalt uw AtoB Charleroi Airport taxi in Brussel online!
We hebben 24/7 klantendienst.
Kortom, de AtoB Charleroi Luchthaven transferdienst staat garant voor comfort tegen een redelijke prijs!

Met de Bus

Deze vervoersoptie is voor diegenen die budgetvriendelijke oplossingen nodig hebben. Het enkele ticket van Charleroi Luchthaven naar het stadscentrum kost 17 euro en de reistijd is ongeveer een uur. U kunt uw ticket online kopen of in de Flibco kiosk op de luchthaven.

De bus vertrekt van Charleroi Airport en komt aan in Gare du Midi. Dat is echter niet zo gemakkelijk als het op het eerste gezicht lijkt, want je moet in de rij staan wachten op je pendelbus in Charleroi Airport. En dat is niet altijd handig, vooral als uw vakantietijd in Brussel beperkt is.

Elke 30 minuten vertrekt er een bus vanaf Charleroi Airport, maar die is ’s nachts niet beschikbaar!

Met de trein

Dat is een andere vervoersmogelijkheid waaruit u kunt kiezen. U kunt ook met de trein naar het centrum van Brussel. Neem een TEC-bus naar het treinstation Charleroi Zuid. Daarna moet u een trein nemen om in het centrum van Brussel te komen.

Een enkele reis kost uiteindelijk 3 euro en de gemiddelde reistijd van Charleroi Airport naar het treinstation bedraagt 20-25 minuten. Deze TEC-bussen rijden om de 30 minuten van 5.35 uur tot 22.35 uur. De prijs van het treinkaartje bedraagt 15,70 euro extra.

Met lokale taxi’s

U kunt ook een taxi nemen op de luchthaven van Charleroi, maar in dat geval hebt u te maken met lokale taxichauffeurs. Ten eerste spreken ze niet allemaal Engels en kan het moeilijk zijn om elkaar te verstaan. Ten tweede zijn niet alle lokale taxichauffeurs eerlijk en kondigen ze de uiteindelijke taxiprijs aan voordat u een taxi neemt. Bovendien voegen ze extra kosten toe aan je taxirit vanaf de luchthaven van Charleroi (als je ’s nachts of op nationale feestdagen aankomt).

Er is echter één ding dat je moet weten over deze optie – lokale taxi’s zijn meestal alleen beschikbaar tot 0.00 uur ’s nachts. Als je vlucht vertraagd is of je vliegtuig landt ’s nachts op Charleroi Airport, moet je wachten tot de ochtend om een lokale taxi te nemen. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw reis naar Brussel.

Reizen van Charleroi naar Brussel