De term aanvullende verzekering ken je vast wel. Bij een zorgverzekering wordt deze vaak aangevraagd om de kosten van aanvullende zorg te vergoeden, maar ook bij een autoverzekering heb je de keuze om een aanvullende verzekering te nemen. In deze tekst gaan we een kijkje nemen bij een aantal aanvullende verzekeringen voor de autoverzekering zodat je altijd voldoende gedekt bent.

Aanvullende verzekeringen

Aanvullende autoverzekeringen zijn er in allerlei verschillende vormen. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende aanvullende verzekeringen voor de inzittenden in de auto. Wanneer jij, of eventuele medepassagiers, gewond raken na een ongeluk en hierdoor blijvend invalide raken, kun je hiermee een vergoeding krijgen. Deze wordt onderverdeeld in een ongevallen-inzittendenverzekering en een schadeverzekering inzittenden. Er bestaat sowieso altijd de mogelijkheid om schade te verhalen op de wederpartij in de vorm van zijn WA-verzekering.

Overige aanvullende verzekeringen

Mocht je zeker weten dat je voor een lange tijd bij dezelfde verzekeraar blijft, dan is een no- claim beschermer verzekering wellicht een goede aanvullende verzekering voor jou. Bij deze verzekering kun je jaarlijks de schade claimen. Hierdoor zal de autoverzekering niet omhoog gaan. Mocht je na een andere verzekering overstappen dan vervalt deze bescherming en ben je dus vaak duurder uit. Vandaar dat deze verzekering vooral bedoeld is voor mensen die bij dezelfde verzekeraar blijven.

Ook kun je aanvullende verzekeringen nemen die te maken hebben met de rechtsbijstand. Bijvoorbeeld door het vergoed krijgen van de kosten die je maakt om schade te verhalen bij een wederpartij. Deze kosten kunnen hoog oplopen en daardoor kun je je dus beter verzekeren voor deze kosten.

Ook andersom kun je een aanvullende verzekering krijgen. Mocht je dus zelf een ongeluk veroorzaakt hebben dan komen hier vaak veel juridische problemen bij. Wanneer je hier hulp bij nodig hebt, kan dit veel goed kosten. Voor deze juridische kosten kun je dus ook een aanvullende verzekering aanvragen zodat deze kosten gedekt worden door de verzekering. Op die manier hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Overstappen

Mocht je willen overstappen dan kun je altijd je autoverzekering berekenen op Overstappen.nl. Via autoverzekering.nl kun je de goedkoopste autoverzekeringen nemen die bij jouw situatie past zodat je zeker weet dat alles verzekerd is wat verzekerd moet zijn of wat jouw eigen wensen en eisen zijn.

AUTOonderdelen24.BE

Aanvullende verzekering auto