Clean Air Cab heeft zich aangesloten bij de rangen van cabinebedrijven die gemakkelijk te boeken ritten aanbieden door middel van een gratis app, a la Uber. Maar zoals vele anderen, benadrukt de oprichter dat het niet is zoals het in San Francisco gevestigde ritdelingsbedrijf.

Steve Lopez, de stichter en de voorzitter van in Phoenix-Gebaseerde Schone Cabine LLC van de Lucht zeiden nieuwe app ,,alle gemakken van een derde rit-aandeel app heeft, maar rond een verzekerde vloot.

“Dit zijn professionele chauffeurs,” zei Lopez. “Niemand is net uit zijn huis gestapt en is begonnen met rijden.”

Lopez benadrukte dat chauffeurs “diepe” achtergrondcontroles hebben en dat alle taxi’s commercieel verzekerd zijn.

“Als een professioneel taxibedrijf, zorgen we ervoor dat we onze taxi’s verzekeren,” zei hij. “Onze taxi’s zijn allemaal verzekerd voor $1 miljoen per stuk. Dat is enorm. Dat is de grote afhaalmaaltijd.”

Glendale-gebaseerde Total Transit Inc. lanceerde onlangs een soortgelijke app.

De in San Francisco-Gebaseerde rit-delende bedrijven Uber en Lyft zijn op gespannen voet met de Totale Doorgang geweest en anderen in Arizona die de startups van de Silicon Valley eisen verzekeren hun voertuigen niet behoorlijk. Echter, zowel Uber als Lyft zeggen dat ze dat wel doen.

De Clean Air Cab app is beschikbaar voor Apple en Android-telefoons en stelt klanten in staat om een rit te vinden, te betalen met een creditcard en de bestuurder te volgen via GPS via de app.

Gebruikers van de app kunnen ook een geschatte prijs krijgen bij het boeken, kunnen de chauffeur en ervaring beoordelen en een fooi geven. Tips worden niet automatisch toegevoegd, zei Lopez.

De achtergrondcontroles omvatten het teruggaan zeven jaar naar elke staat de bestuurder leefde in, voegde hij toe.

“We kijken op de lijst van de nationale schuldeisers en de gevangenis records lijsten,” Lopez zei. “We gaan vrij diep met onze chauffeurs. We hebben dat vanaf het begin gedaan omdat ik wilde dat ouders zich goed voelden over het zetten van hun kinderen in de achterkant van onze auto’s om naar school te rijden.”

Clean Air Cab heeft 47 lokale taxi’s en geeft vooral in Scottsdale, Tempe en Mesa ritten, hoewel het wel in de hele vallei rijdt. Het is het enige cabinebedrijf in de stad dat gebruik maakt van een all-Prius vloot.

Het bedrijf had geen app voor de lancering van deze in november. Een professionele versie werd vrijgegeven deze maand, die derde bedrijven toestaat om kortingen en bevorderingen aan te bieden, bovengenoemde Lopez.

De landelijke taxicabine app werd ontwikkeld door TaxiHail en aangepast en gebrandmerkt voor Clean Air Cab. De app is ook custom-branded voor meer dan 90 vloten rond de V.S.

Het 22 werknemersbedrijf, dat in 2009 begon, biedt ook meer dan 100 onafhankelijke contractanten als bestuurders aan.

 

Luxe bus