goedkope autoverzekering

Sinds een paar jaar zijn er verschillende verzekeraars gestopt met het verzekeren van taxi’s. De verzekeraars vonden het niet meer rendabel. De beperkte aanbieders die er nog zijn, vragen vaak hoge premies. Het gevolg hiervan is, dat er veel taxichauffeurs onverzekerd rondrijden. Als taxichauffeur is het belangrijk toch een verzekering af te sluiten en jouw autoverzekering te vergelijken met andere aanbieders.

De verschillende soorten dekkingen

Het verzekeren van je auto is in Nederland verplicht. Er zijn een hele hoop aanbieders te vinden, met verschillende voor- en nadelen. Zo heeft de ene aanbieder een hogere maandelijkse premie en de ander een hoger eigen risico. Over het algemeen zijn er in Nederland drie verschillende verzekeringen die je kan afsluiten voor je auto:

1. WA verzekering

  1. WA beperkt casco verzekering
  2. All Risk verzekering

 

WA Verzekering

De gehele benaming is Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Dit is de minimale verzekering die je als autobestuurder moet aanschaffen. Het dekt de schade die je rijdt aan auto’s van andere bij bijvoorbeeld een ongeluk. De schade die je bij dat ongeluk rijdt aan je eigen auto, dekt deze verzekering niet.

WA beperkt casco verzekering

Deze verzekering verzekert alles wat de WA-dekking verzekert en heeft daar nog wat uitbreidingen op. Zo dekt de WA beperkt casco verzekering ook ruitschade, schade door hagel, storm, brand en diefstal.

 

All Risk verzekering

Dit is de meest uitgebreide soort verzekering. Naast bovenstaande dekkingen, ben je met een All Risk verzekering ook verzekerd voor de schade die je aan je eigen auto hebt bij een aanrijding. Ook bijvoorbeeld parkeerschades, waarbij geen andere automobilist bij betrokken is.

 

Op zoek naar de beste prijs

Een heleboel keuzes dus. Het kan best een flinke zoektocht zijn naar de autoverzekering die het beste bij jou past. Iedereen wil uiteindelijk een goedkope autoverzekering afsluiten. Het is belangrijk om zoveel mogelijk aanbieders met elkaar te vergelijken op vergelijkingssites. Als taxichauffeur zit je veel in de auto en rijd je veel kilometers. Je hebt dus een groter risico dat er ooit wat op de weg gebeurd. Houd hier bij het uitzoeken van een verzekering rekening mee. Je wilt voor jouw situatie de beste balans tussen de maandpremie en het risico dat je loopt bepalen. De goedkoopste verzekering krijg je altijd door zo veel mogelijk schadevrije jaren op te bouwen.

Ben je dus veel op de weg? Neem dan de tijd om al het aanbod goed te vergelijken en voorkom hoge, onnodige kosten.

Speciale autoverzekering voor taxi?