Antwerpen is een uitstekende bestemming voor een stedentrip, zo wordt het graag bezocht door Belgische en Nederlandse toeristen. Maak uw trip compleet met deze topattracties van Antwerpen. Het is de perfecte stad om er even een paar dagen tussenuit te gaan.

Antwerpen heeft veel te bieden, zo gaat deze stad hand in hand met chocolade en bier. U zult zich niet snel vervelen, maar als u het liever even rustig aan doet dan is het ook voldoende te doen. Zo kunt u gewoon wat gaan drinken op een terras, of even bijkomen in de hotelkamer terwijl u geniet van Vlaamse televisieprogramma’s of een gokje waagt in een online casino. Zodra u weer opgeladen bent, kunt u de volgende 10 bezienswaardigheden vol energie bezoeken.

 

  1. Grote markt

Ervaar het middeleeuwse hart van Antwerpen op de Grote Markt. U vindt er onder andere de Babo-fontein met vergulde, gotische bouwwerken en het grote stadhuis. Verder zijn er fraaie gildehuizen te zien, in rijkversierde renaissancestijl. Ga op zoek naar het Pand van Spanje, u herkent het door het gouden beeld van Sint-Joris op de gevel.

 

  1. Museum aan de Stroom (MAS)

De MAS is dé plaats waar u alles kunt leren over de haven en scheepvaart van Antwerpen. Het museum heeft tien verdiepingen waar u maar liefst vijfhonderdduizend stukken kunt bewonderen.

 

  1. De Koninck Brouwerij

Ga voor een rondleiding in de Koninck Brouwerij, want u mag de stad niet verlaten zonder een Bolleke gedronken te hebben. Deze interactieve rondleiding vertelt u alles over het brouwproces en geeft u veel informatie over de verschillende Belgische bieren.

 

  1. Rubenshuis

Het Rubenshuis is het voormalige woonhuis van Peter Paul Rubens, de bekendste Antwerpse schilder en tekenaar. Rubens leefde in de 16e eeuw. Het pand is sinds 1946 een van de meest bezochte musea in Antwerpen. In dit museum leert u alles over de kunstwerken van Rubens en ziet u hoe hij leefde en werkte.

 

  1. De Vogelenmarkt

De Vogelenmarkt wordt ook wel de Vogeltjesmarkt genoemd in het Nederlands, maar Vogelenmarkt is correct volgens Antwerps dialect. Deze markt ontstond in de middeleeuwen, in die tijd werden er voornamelijk vogels zoals duiven verhandeld. Tegenwoordig vindt u er naast vogels en pluimvee ook kleding, accessoires en lokale lekkernijen.

 

  1. Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Deze gotische kruiskerk is niet te missen, het ligt net achter de Grote Markt. U vindt de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal namelijk in het historische centrum. De kathedraal is gewijd aan Maria en is al meer dan 500 jaar het icoon van de stad. De bouw van de kathedraal duurde maar liefst 170 jaar, daarbij heeft het vier werken van Rubens.

 

  1. Centraal Station

Zelfs als u niet van plan bent om met de trein of bus te reizen, dan is het Centraal Station toch een bezoekje waard. Het wordt door velen namelijk een van de mooiste stations ter wereld genoemd. Daarnaast bevindt het Centraal Station zich in het midden van de diamantwijk, Antwerpen staat namelijk bekend als de diamanthoofdstad van de wereld.

 

  1. Modewijk

Als u van winkelen houdt dan is de modewijk de ideale plek in Antwerpen om te bezoeken. In de Modewijk vindt u vooral exclusieve zaken en leuke boetiekjes, maar er is ook voldoende streetwear te vinden.

  1. Chocolate Nation

U mag Antwerpen niet verlaten zonder authentieke Belgische chocolade te proeven. Dit museum bevindt zich direct tegenover Centraal Station en vertelt de historie, tradities, innovaties en meer van Belgische chocolade en pralines. Het is tevens het grootste Belgische chocolade museum ter wereld.

 

  1. ZOO Antwerpen

De ZOO Antwerpen is een officieel beschermd moment en behoort tot een van de oudste en mooiste dierentuinen in Europa. Er zijn meer dan 950 soorten en 5.000 dieren te bekijken in deze grote dierentuin. Ten slotte heeft de ZOO Antwerpen een hoge reputatie dankzij haar medewerking aan kweekprogramma’s voor bedreigde diersoorten.

10x bezienswaardigheden in Antwerpen