Thyssenkrupp Materials Belgium

De basis van thyssenkrupp Materials Belgium, dat destijds gestart is als verdeler van inox of rvs producten, is nog steeds het verhandelen van verschillende metalen binnen België. En het portfolio is intussen enorm.

De verscheidenheid aan producten en diensten die wij aanbieden omvat niet alleen koolstofstaal, roestvrij staal en non-ferrometalen, maar ook staal voor gereedschap, luchtvaart en constructie in vrijwel alle vormen, kwaliteiten en maten. In onze eigen vestigingen en thyssenkrupp service centra hebben we uitgebreide mogelijkheden voor het verwerken van materialen precies zoals de klant het wil. We bieden lasersnijden, zagen, snijden, knippen, boren, frezen, coaten en talloze andere bewerkingen aan om halffabricaten of afgewerkte producten op tijd en op de juiste plaats aan klanten te leveren.

Binnen thyssenkrupp Materials Belgium denken we niet alleen puur in materialen en bewerkingen, we gaan nog een stap verder en willen klanten volledig ontzorgen, gaande van ontwikkeling, productadvies, kwaliteitsbeheer tot en met het financiële of het logistieke oplossingen voor bedrijven actief in diverse sectoren.

Thyssenkrupp Materials Belgium iOnderdeel van de thyssenkrupp groep

Het moederbedrijf waartoe we behoren, thyssenkrupp, is een van de grootste technologiebedrijven ter wereld met hoofzetels in het Duitse Essen en Duisburg. Wereldwijd werken er ongeveer 150.000 mensen bij thyssenkrupp die in één van de vijf segmenten werkzaam zijn.

“Materials services”, waartoe thyssenkrupp Materials Belgium behoort, is een groothandel van zowel staal als kunststof materialen en heeft meer dan 480 vestigingen in 44 landen. Naast het verhandelen van materialen, legt dit segment zich meer en meer toe op het aanbieden van een breed scala aan “ontzorgende diensten”.

 “Components Technologie” ontwikkelt tal van hoogwaardige technische oplossingen zoals onderdelen aan de automobielindustrie (assen, stuursystemen, schokdempers, verren, krukassen,…) en componenten voor bouwmachines en windturbines.

Het “Elevator Technology” segment van thyssenkrupp produceert liften (trap-, platvorm-, vracht- en personenliften), roltrappen en rolpaden, instapbruggen,… kortom allerhande systemen om mensen en materialen zo veilig en efficiënt mogelijk te vervoeren in bijvoorbeeld luchthavens, trainstations, winkelcentra, kantoorgebouwen of hotels.

Bij “Industrial Solutions” kunnen klanten beroep doen op de gespecialiseerde kennis voor de ontwikkeling, constructie en nazorg van industriële installaties en systemen voor fabrieken in de ontginnings-, chemie-, ruimtevaart- en automobielindustrie.

Steel Europe is een toonaangevende fabrikant van platte producten in koolstofstaal. Hier gaat thyssenkrupp zowel zoeken naar specifieke materiaaloplossingen als aanvullende dienstverlening  voor bedrijven actief in uiteenlopende sectoren.

Stapelracks